Sprawozdanie z działalności PSRP – styczeń 2013 – październik 2014

okladka-sprawozdaniaKoleżanki i Koledzy!

Dobiega końca kolejna kadencja władz Parlamentu Studentów Rzeczypospolitej Polskiej. Ostatnie dwa lata były okresem dużych wyzwań dla środowiska studenckiego oraz naszej organizacji.

Cieszę się, że mogę Wam przedstawić sprawozdanie z efektów pracy zespołu, którym miałem zaszczyt kierować. Dzięki wspólnej pracy udało nam się pomóc tysiącom studentów w całym kraju, wprowadzić wiele korzystnych zmian w przepisach dotyczących szkolnictwa wyższego, skutecznie wesprzeć działania samorządów studenckich w Polsce.

Zmiany objęły również naszą organizację. Doprowadziliśmy do przyjęcia nowego Statutu PSRP,  reorganizacji struktury biura, znaczącej poprawy polityki informacyjnej oraz ustabilizowania sytuacji finansowej.

Nasza aktywność doceniania jest również na arenie międzynarodowej. Jesteśmy jednym z liderów w Europejskiej Unii Studentów oraz aktywnie wspieramy samorządność studencką w innych krajach – m.in. na Ukrainie i Białorusi.

Dziękuję Wam serdecznie wspólny wysiłek oraz za udzieloną pomoc!

Sprawozdanie – wersja online – google drive
Sprawozdanie – wersja PDF do pobrania